Πλεονεκτήματα Τσιπούρας και Λαβρακιού Ιχθυοκαλλιέργειας
11 Σεπτεμβρίου, 2015Μοναδικό προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας
11 Σεπτεμβρίου, 2015Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο κόσµος καταναλώνει περισσότερο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας από αυτό της «ανοιχτής θάλασσας» πυροδοτώντας εξαγορές αξίας δισεκατοµµυρίων δολαρίων, καθώς µερικές από τις µεγαλύτερες βιοµηχανίες τροφίµων προσπαθούν να επωφεληθούν από την αυξανόµενη ζήτηση.
Ο πιο πρόσφατος όµιλος που µπήκε στο χορό ήταν η αµερικανική Cargill, ο µεγαλύτερος όµιλος διακίνησης σιτηρών στον κόσµο, ο οποίος τη ∆ευτέρα συµφώνησε να εξαγοράσει τη νορβηγική επιχείρηση παραγωγής ιχθυοτροφών για σολοµό EWOS Holding έναντι 1,5 δισ. δολαρίων.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δηµοσίευµά του το Bloomberg, η κατανάλωση ιχθυηρών «τρέχει» µε ταχύτερους ρυθµούς απ’ ό,τι εκείνη του µοσχαρίσιου, του χοιρινού και των πουλερικών και η ζήτηση πρόκειται να ξεπεράσει την προσφορά µέσα στα επόµενα χρόνια.